Відбулись Загальні збори арбітрів Міжнародного комерційного арбітражного суду та Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України

18/11/2016

Відбулись Загальні збори арбітрів Міжнародного комерційного арбітражного суду та Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України

18 листопада 2016 року відбулись Загальні збори арбітрів Міжнародного комерційного арбітражного суду та Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України.

У зборах взяли участь більше 50 арбітрів, як закордонних з Фінляндії, Польщі та Молдови, так і українських з Києва, Харкова, Одеси та Хмельницького.

У вітальному слові Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков відзначив, що МКАС і МАК при ТПП України роками роботи підтвердили свою компетентність, ефективність та незалежність, а ТПП України завжди надавала та буде надавати сприяння цим арбітражним інститутам. На його думку МКАС при ТПП України давно став впізнаваним українським брендом і завдання керівництва та арбітрів цей бренд розвивати та підвищити його конкурентоспроможність, ставши в один ряд з відомими та авторитетними арбітражними центрами Західної Європи та Азії.

Голова МКАС і МАК при ТПП України Микола Селівон виступив з доповіддю про результати діяльності арбітражних інститутів за 11 місяців поточного року та про тенденції, що намічаються. Особливу увагу Микола Селівон приділив новим викликам, які стоять перед арбітражними інститутами, векторам їх розвитку, створенню проарбітражного клімату у державі, взаємодії з органами судової влади та проблемним моментам, пов’язаним з реформуванням процесуального законодавства України. У світлі викладеного, враховуючи той факт, що були суттєво розширені Рекомендаційні списки арбітрів МКАС і МАК при ТПП України за рахунок включення іноземних та молодих українських юристів-арбітражників, особливо важливим є спадкоємність поколінь, зміцнення принципу неупередженості та незалежності арбітрів під час вирішення спорів, збереження традиційно високого професійного рівня та моральності арбітра, зауважив Микола Селівон.

Одним з ключових питань порядку денного було обговорення проектів нових Регламентів МКАС і МАК при ТПП України. Усім арбітрам була надана можливість висловити свої пропозиції та коментарі до проектів. Голова МКАС і МАК при ТПП України подякував Тетяні Захарченко – співавтору проектів Регламентів, а також Тамарі Абовій, Ніні Вілковій, Сергію Войтовичу, Володимиру Гринчишину, Василю Гуменюку, Інні Ємельяновій, Жану Мішелю Жаке, Володимиру Іващенко, Андрію Климчуку, Олександру Крупчану, Лєєні Лєхтінен, Маркіяну Мальському, Василю Мармазову, Миколі Мельникову, Костянтину Пількову, Олегу Підцерковному, Манфреду Хайдеру та Олександру Храпуцькому за активну участь в обговоренні цих проектів та підготовку письмових пропозицій. В цілому учасники позитивно оцінили представлені проекти Регламентів МКАС і МАК при ТПП України, фінальні версії яких після обговорення всіх пропозицій, поданих арбітрами, будуть винесені на затвердження Президій МКАС і МАК при ТПП України.

Заключним, але не менш важливим, питанням порядку денного було обговорення підготовки до святкування 25-річчя МКАС при ТПП України. Головою МКАС і МАК було анонсовано проведення, в межах святкування, Арбітражних читань імені академіка І.Г. Побірченко, підготовку видання рішень МКАС за 2011-2016 роки, збірника статей арбітрів, спеціального випуску журналу «Право України» та низки інших заходів для арбітражної та бізнес спільноти.



Додати в календар 20161118 20161118 Europe/Kiev Відбулись Загальні збори арбітрів Міжнародного комерційного арбітражного суду та Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України

18 листопада 2016 року відбулись Загальні збори арбітрів Міжнародного комерційного арбітражного суду та Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України.

ТПП України, вул. Велика Житомирська, 33, Київ
Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері