ICAC продовжує здійснювати адміністрування арбітражних справ

ICAC продовжує здійснювати адміністрування арбітражних справ

Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України (ІСАС)  продовжує здійснювати адміністрування арбітражних справ у відповідності до Регламенту ІСАС та кращих арбітражних практик

Разом з тим, у зв’язку із пандемією респіраторної хвороби COVID -19 та обмежувальними карантинними заходами, які введені в Україні та світі, а також виходячи з необхідності дотримання балансу захисту прав та інтересів учасників арбітражного розгляду, їх безпеки, безпеки арбітрів та працівників ІСАС, повідомляємо наступне.

І. Документообіг

Усі документи, окрім позовних заяв, просимо надсилати електронною поштою на [email protected].

Документи у паперовій формі приймаються з 10:00 до 16:00 на рецепції Торгово-промислової палати України (без проставлення штампу реєстрації вхідної кореспонденції на копії відправника).

Документи, у тому числі позовні заяви, направлені поштою, реєструватимуться у звичайному режимі в день їх отримання.

Щопонеділка з 10:00 до 16:00 працівники ІСАС прийматимуть позовні заяви особисто.

Секретаріат, як і раніше, забезпечує своєчасне надсилання сторонам усіх документів у справах відповідно до статті 11 Регламенту ІСАС.

ІІ. Арбітражний розгляд

ІСАС рекомендує складам арбітражу вживати процесуальні заходи для своєчасного розгляду справи, які не протирічать обмежувальним карантинним заходам. У будь-якому випадку їх прийняття у цій нестандартній ситуації передбачає оцінку цих заходів складами арбітражу з точки зору виконуваності винесених арбітражних рішень.

Склад Арбітражного суду організовує процес арбітражного розгляду справи з урахуванням процесуальних строків, встановлених Регламентом ІСАС. У свою чергу, сторони та їхні представники повинні діяти таким чином, щоб арбітражний розгляд був швидким та економним, не допускаючи зловживання процесуальними правами. Наскільки це можливо, доцільно переводити арбітраж у повністю цифрове середовище, направляючи документи електронною поштою та використовуючи засоби відео-конференц-зв’язку.

З цією метою, зокрема:

  1. Рекомендується складам Арбітражного суду пропонувати сторонам представляти документи, що стосуються здійснення арбітражного розгляду, в електронній формі.
  2. З урахуванням зведення до розумного мінімуму особистих контактів актуальним є розширення, по можливості, дистанційної взаємодії складу Арбітражного суду між собою та зі сторонами справи із застосуванням теле-, відео- конференц-зв’язку, а також рекомендується використовувати можливість делегування голові складу Арбітражного суду відповідних повноважень по вирішенню процедурних питань арбітражного розгляду у випадках, передбачених Регламентом ІСАС.
  3. Рекомендується складам Арбітражного суду більш активно використовувати стадію підготовки справи до розгляду, зокрема якщо це необхідно для забезпечення ефективної організації арбітражного розгляду:
  • проводити організаційні наради в режимі відео- або телефонної конференції при наявності технічних можливостей у всіх учасників наради;
  • встановлювати процесуальні графіки розгляду справ із урахування ситуації, що склалася, та позиції сторін.

ІІІ. Усні слухання

Якщо на період карантину заплановані усні слухання справ, можливі такі варіанти:

  1. проведення усного слухання з використанням систем відео-конференц-зв’язку відповідно до частини другої статті 47 Регламенту ІСАС. Звертаємо увагу, що у такому випадку клопотання розглядається складом Арбітражного суду з урахуванням думки іншої сторони.

Якщо обидві сторони і склад Арбітражного суду згодні та мають технічну можливість провести слухання справи шляхом відео-конференції із власних приміщень, ІСАС рекомендує використовувати цей варіант як найбільш оптимальний;

  1. розгляд справи на підставі письмових матеріалів без проведення усного слухання відповідно до статті 46 Регламенту ІСАС;
  2. слухання справи за відсутності сторони відповідно до частини третьої статті 47 Регламенту ІСАС;
  3. відкладення або зупинення арбітражного розгляду справи відповідно до статті 57 або статті 58 Регламенту ІСАС.

Обравши один із вищезазначених варіантів, зверніться до ІСАС з відповідним клопотанням.

Заходи ІСАС

Заплановані на квітень кругли столі, семінари та регіональні заходи переносяться та будуть проведені після закінчення карантину. Наразі ІСАС працює над можливістю запуску онлайн-семінарів для користувачів своїх послуг.

 

Голова ІСАС, його заступники і Секретаріат завжди готові надавати максимальну підтримку та сприяння як арбітрам, так і користувачам наших послуг.

В разі виникнення питань Секретаріат ICAC залишається з Вами на зв’язку за телефонами: +380 44 586-51-87 або +380 67 239-56-77.



Додати в календар 20240328 20240328 Europe/Kiev ICAC продовжує здійснювати адміністрування арбітражних справ

Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України (ІСАС)  продовжує здійснювати адміністрування арбітражних справ у ...

Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері