Бізнес-бранч «Міжнародний комерційний арбітраж – альтернатива державним судам?»

28/09/2017

Бізнес-бранч «Міжнародний комерційний арбітраж – альтернатива державним судам?»

28 вересня 2017 року Міжнародний комерційний арбітражний суд при ТПП України зібрав суддів, юристів та юрисконсультів на бізнес-бранч «Міжнародний комерційний арбітраж – альтернатива державним судам?»

Відповідаючи на високий інтерес з боку учасників Судового форуму Асоціації правників України (АПУ) до теми вирішення спорів у міжнародному арбітражі, Міжнародний комерційний арбітражний суд при ТПП України (ICAC) запросив суддів, юристів та юрисконсультів обговорити практичні питання взаємодії міжнародного арбітражу та державних судів в Україні.

Більше 30 учасників мали змогу поставити питання та подискутувати в рамках теми заходу з Миколою СЕЛІВОНОМ, Головою ICAC, Павлом БЄЛОУСОВИМ, членом Комітету АПУ з альтернативного вирішення спорів і партнером юридичної фірми AEQUO, та Юлією АТАМАНОВОЮ, арбітром ICAC і радником юридичної фірми LCF.

Павло БЄЛОУСОВ розпочав захід коротким оглядом практичних відмінностей вирішення спорів у міжнародному арбітражі у порівнянні з судовими методами вирішення спорів. Микола СЕЛІВОН та Юлія АТАМАНОВАдетально проаналізували ключові новели нового регламенту ICAC, зокрема:

  • вживання забезпечувальних заходів поданого позову;
  • запровадження процедури прискореного арбітражного розгляду; та
  • розширенні норми процесу доказування із залученням відповідного компетентного суду.

«Символічним є той факт, що наш бізнес-бранч відбувся напередодні оголошення результатів конкурсу до Верховного Суду України. Реформування судової системи є однією з основних передумов для підвищення інвестиційної привабливості України. А задекларована на державному рівні проарбітражна політика України щодо розвитку альтернативних способів розв’язання спорів і системно регламентований у процесуальному законодавстві порядок виконання судами функцій сприяння і контролю щодо міжнародного арбітражу та третейських судів є виключно позитивним сигналом і для українського, і для міжнародного бізнесу», – прокоментував Микола СЕЛІВОН.

Див. також: http://uba.ua/ukr/news/5193/

Про ICAC

  • ICAC – флагман серед арбітражних інститутів Східної Європи і визнаний арбітражний інститут у світі.
  • ICAC приймає до розгляду 300-600 справ щорічно. За останні 5 років прийнято до провадження 2905 справ.
  • Сторонами у справах є представники в середньому з 50-55 країн світу.
  • ICAC співпрацює з арбітражними інститутами 18 країн світу та є членом авторитетних фахових асоціацій, зокрема Групи арбітражних інститутів Центральної та Східної Європи (CEEAG) при ICC, Міжнародної федерації арбітражних інститутів (IFCAI), Ради керівників ТПП держав-учасниць СНД у галузі міжнародного комерційного арбітражу. ICAC включений в перелік організацій, які запрошуються на сесії ЮНСІТРАЛ та мають змогу висловити свою позицію з питань, що розглядаються Комісією ООН з права міжнародної торгівлі.


Додати в календар 20170928 20170928 Europe/Kiev Бізнес-бранч «Міжнародний комерційний арбітраж – альтернатива державним судам?»

28 вересня 2017 року Міжнародний комерційний арбітражний суд при ТПП України зібрав суддів, юристів та юрисконсультів на бізнес-бранч «Міжнародний комерційний арбітраж - альтернатива державним судам?»

Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері