В Стамбулі (Туреччина) відбулася міжнародна конференція «Арбітраж та медіація в країнах Центральної, Східної Європи та деяких країнах Азії»

11/05/2015

В Стамбулі (Туреччина) відбулася міжнародна конференція «Арбітраж та медіація в країнах Центральної, Східної Європи та деяких країнах Азії»

11 – 12 травня 2015 р. в Стамбулі (Туреччина) відбулася міжнародна конференція «Арбітраж та медіація в країнах Центральної, Східної Європи та деяких країнах Азії». У її роботі взяли участь більше 40 учасників Туреччини, Польщі, Молдови, Болгарії, Румунії, Азербайджану, Грузії, Узбекистану, Російської Федерації та України.

Організаторами конференції з турецької сторони виступила Стамбульська торгова палата, з польської сторони – Польська асоціація арбітражу та медіації v. Познань і рбітражний суд при Ново-Томишильській торговій палаті (Польща).

Делегатами з України були Голова МКАС і МАК при ТПП України Селивон М.Ф. та його заступник Захарченко Т.Г.

Перший день конференції був повністю присвячений питанням міжнародного комерційного арбітражу.

На першій сесії, модератором якої виступив Селівон М.Ф., були обговорені питання взаємодії державних судів і арбітражу. Доповідачі розповіли про умови функціонування арбітражу в їхніх країнах, особливості правового регулювання питань взаємодії державного суду і арбітражу, оспорювання і виконання арбітражних рішень.

На другій сесії, модератором якої був Ergun Ozsunay, професор права, юридичний радник Стамбульської торгової палати, обговорювалися питання правового становища арбітрів, їх відносин із сторонами спору та постійно діючим арбітражним судом, кодекси поведінки арбітрів. На цій сесії Селівон М.Ф. виступив з доповіддю «Правовий статус арбітра за законодавством України», в якій висвітлив питання, пов’язані з порядком призначення арбітрів, їх правами і обов’язками, порядком відводу та заміни.

На третій сесії були обговорені питання перспектив розвитку міжнародного комерційного арбітражу, його значення в забезпеченні функціонування міжнародного комерційного обороту.

На другий день робоча сесія була присвячена питанням медіації, її правовим рамкам і практиці, розвитку законодавства у Туреччині, Росії, Грузії, Румунії та інших країнах, обговорювалися питання нових тенденцій і перспектив ADR.

Завершилася робоча програма конференції відкриттям нещодавно створеного Арбітражного центру при Стамбульської торговій палаті (ITOTAM) і презентацією його Регламенту.

Під час роботи конференції, в дискусіях і дебатах після доповідей, кулуарних обговореннях делегатами МКАС і МАК пропагувалася українська модель організації та функціонування постійно діючих арбітражних інститутів; висвітлювалися переваги українського арбітражу в частині часових і фінансових витрат. Враховуючи, що учасниками 30-35% спорів, які розглядаються МКАС, є підприємці з країн Азії, пропагувалась ідея про те, що наші арбітражні інститути, особливо з урахуванням того, що Арбітражний центр при Стамбульської торговій палаті ще не почав розглядати спори, можуть стати мостом між підприємцями Європи та Азії.



Додати в календар 20150511 20150511 Europe/Kiev В Стамбулі (Туреччина) відбулася міжнародна конференція «Арбітраж та медіація в країнах Центральної, Східної Європи та деяких країнах Азії»

11 - 12 травня 2015 р. в Стамбулі (Туреччина) відбулася міжнародна конференція «Арбітраж та медіація в країнах Центральної, Східної Європи та деяких країнах Азії». У її роботі взяли участь більше 40 учасників Туреччини, Польщі, Молдови, Болгарії, Румунії, Азербайджану, Грузії, Узбекистану, Російської Федерації та України.

Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері