Участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Арбітраж у Молдові: досягнення та перспективи»

16/05/2014

Участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Арбітраж у Молдові: досягнення та перспективи»

Конференція була присвячена 20-річчю арбітражу в Республіці Молдова і мала загальнодержавне значення. В її роботі взяли участь Голова Парламенту Республіки Молдова І. Корман, представники виконавчої та судової влади Республіки Молдова, а також адвокати: як з Молдови, так і з інших європейських держав. Учасниками конференції були також представники арбітражних центрів Азербайджану, Болгарії, Великобританії, Польщі, Росії, Румунії, України.

На конференції обговорювалися не тільки питання розвитку арбітражу в Республіці Молдова, а й в цілому проблеми сучасного арбітражу: вдосконалення законодавства про арбітраж і новели національного законодавства про арбітраж в окремих державах; тлумачення патологічних арбітражних застережень; взаємодія арбітражу та судової влади; застосування забезпечувальних заходів; навчання арбітражу у вищих навчальних закладах.

Члени української делегації взяли участь в обговоренні практично всіх доповідей і, зі свого боку, виступили з доповідями про застосування забезпечувальних заходів у міжнародному комерційному арбітражі (М.Ф. Селівон), а також про визнання та виконання арбітражних рішень (Т.Г. Захарченко ), які викликали жваву дискусію.

На конференції також прозвучала теза про те, що МКАС при ТПП Україниактивно виконує свої функції, про що свідчить, зокрема, те, що за період з січня по травень 2014 року в МКАС при ТПП України надійшло близько 200 справ, що більше, ніж за відповідний період 2013 року.



Додати в календар 20140516 20140516 Europe/Kiev Участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Арбітраж у Молдові: досягнення та перспективи»

Делегація МКАС при ТПП України в складі Голови МКАС і МАК при ТПП України Селівона М.Ф. і його заступника Захарченко Т.Г. взяла участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Арбітраж у Молдові: досягнення та перспективи», которая состоялась 16 травня 2014 р. у Кишиневі.

Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері