Legal High School присвятила питанням ICAC весь навчальний день 30 березня 2018

30/03/2018

Legal High School присвятила питанням ICAC весь навчальний день 30 березня 2018

Міжнародний комерційний арбітражний суд при ТПП України (International Commercial Arbitration Court) номінований на отримання нагороди «За досягнення в розвитку арбітражу 2018» провідним світовим виданням в сфері арбітражу Global Arbitration Review.

Визнання ICAC серед найбільш прогресивних арбітражних інституцій світу обумовлено двома ключовими факторами: активною позицією ICAC в просуванні арбітражу і високою оцінкою нового Регламенту ICAC, який вступив у силу в 2018 році.

Інтерес до міжнародного арбітражу в Україні, як до швидкого, ефективно і комфортного способу врегулювання спорів у сфері бізнесу, настільки високий, що національна освітня платформа Legal High School присвятила питанням ICAC весь навчальний день 30 березня 2018. Ключовими спікерами арбітражного дня в Legal High School стали арбітри ICAC Юлія Черних і Павло Білоусов, а також практикуючі юристи в сфері арбітражу.

«Новий Регламент ICAC включає зміни в ряд законодавчих актів України і зачіпає такі питання, як арбітрабельність суперечок; зміна підсудності справ, пов’язаних з арбітражем; забезпечення доказів; заходи забезпечення позову. Вперше було закріплено обов’язок швидкого та економного ведення процесу. Також для стимулювання мирного вирішення спорів введено положення, згідно з яким у разі винесення рішення на узгоджених умовах в першому засіданні 25% арбітражного збору повертається позивачеві», – коментує новели нового Регламенту ICAC Юлія Черних.

Павло Білоусов розповів слухачам про правила доведення в ICAC. У разі доведення для арбітра першочерговими завданнями є встановлення, перевірка і оцінка доказів. Новим Регламентом ICAC чітко врегульовано процес доведення, що підтверджує високий рівень професіоналізму інституції. Павло також вказав на важливість процесуальних нюансів при скасуванні рішень міжнародного арбітражу в Україні, які завжди повинні бути прийняті до уваги суддею.

Новий регламент, професіоналізм і незалежність арбітрів, комфортність процесу для сторін забезпечують відповідність ICAC міжнародним стандартом вирішення спорів і ставлять ICAC в один ряд з кращими арбітражними інституціями світу – ICC, VIAC, SCC, Singapore International Commercial Court, та іншими, які зробили великий внесок у розвиток арбітражу в 2018 році за версією GAR.

 



Додати в календар 20180330 20180330 Europe/Kiev Legal High School присвятила питанням ICAC весь навчальний день 30 березня 2018

Міжнародний комерційний арбітражний суд при ТПП України (International Commercial Arbitration Court) номінований на отримання нагороди «За досягнення ...

Поділитися
Всі Новини та публікації

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері