Курс фордевінд: в Одесі пройшла перша конференція з морського арбітражу

02/10/2018

Курс фордевінд: в Одесі пройшла перша конференція з морського арбітражу

28 вересня в Одесі пройшла перша спеціалізована конференція «Морський арбітраж», яка зібрала провідних фахівців транспортної галузі.

Організаторами конференції виступили Міжнародна юридична служба Interlegal, Морська арбітражна комісія при Торгово-промисловій палаті України (UMAC), і Лондонська асоціація морських арбітрів (LMAA).

Зі вступним словом до гостей конференції звернулися Голова МАК при ТПП України Микола Селівон, екс-Президент LMAA Клайв Естон, заступник Голови Ради адвокатів Одеської області, арбітр МАК при ТПП України Андрій Костін і Суддя Одеського апеляційного господарського суду, Голова комітету Ради суддів України Галина Діброва , які в своїх виступах відзначили, що спеціалізований арбітраж є сьогодні найбільш ефективним способом вирішення морських спорів, після проведеної судової реформи, Україна стала привабливим форумом з проарбітражним кліматом, а чітко визначена процедура розгляду спорів в морських арбітражах дозволяє на високому рівні представляти інтереси клієнта адвокатам з різних країн, незалежно від місця арбітражу.

Захід зібрав близько 100 практикуючих юристів та адвокатів, фахівців в сфері спеціалізованого морського арбітражу, вчених, представників стивідорних і судноплавних компаній, суднобудівних заводів, морських агентств і торгових компаній з України, Великобританії, Грузії та Туреччини.

В ході конференції представники вітчизняного бізнесу обговорили особливості та очікування від спеціалізованих морських арбітражних установ, нові горизонти морського арбітражу.

Зокрема, член Президії МКАС, арбітр МКАС Олег Підцерковний познайомив учасників зустрічі з новелами українського законодавства в сфері арбітражу. Ольга Костишина, радник Голови МКАС і МАК при ТПП України окреслила нові можливості арбітрування морських спорів, які надає новий Регламент МАК бізнесу що здійснює свою діяльність в сфері торговельного мореплавства. Про загальні питання практики розгляду справ у МАК при ТПП України розповіла заступник Голови, арбітр МАК і МКАС при ТПП України Тетяна Захарченко. Також в ході першої сесії обговорювалися конкретні приклади з практики МАК. Так, арбітр МАК при ТПП України Костянтин Варес виступив з доповіддю про особливості застосування заходів забезпечення морських вимог, а арбітр МАК при ТПП України і партнер Interlegal Микола Мельников детально проаналізував арбітражні застереження, поширені в морських договорах агентування, судноремонту та менеджменту суден.

Друга сесія була присвячена практиці застосування нових регламентів Лондонської асоціації морських арбітрів (LMAA). Почесний секретар організації Даніелла Хортон, екс-Президент Клайв Естон, а також арбітри LMAA Джордж Ламбру, Девід Мартін-Кларк і Джеймс Кленчи детально розібрали питання підготовки позовів та ведення справ в лондонському морському арбітражі.

Презентації Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України та Лондонської асоціації морських арбітрів спровокували жваву дискусію, модератором якої виступив арбітр LMAA Джордж Ламбру, в ході якої було акцентовано увагу на перевагах морського арбітражу і особливості кожної з представлених інституцій. Завершила конференцію партнер Interlegal Наталія Мірошниченко своїм виступом про роль адвоката в морському арбітражі в країнах Чорноморського регіону.

Конференція, проведена Одесі, стала ефективним способом обміну досвідом між українськими та британськими експертами в сфері морського арбітражу і визначення тенденцій його розвитку, а також чудовою нагодою познайомити практикуючих юристів і представників морської бізнес-спільноти з української та британської моделями морського арбітражу, практичними моментами вирішення спорів і новелами процесуального законодавства України в сфері міжнародного комерційного арбітражу.

Успіх даної конференції надихнув організаторів на проведення подібних заходів в майбутньому. Великому кораблю – велике плавання!



Додати в календар 20181002 20181002 Europe/Kiev Курс фордевінд: в Одесі пройшла перша конференція з морського арбітражу

28 вересня в Одесі пройшла перша спеціалізована конференція «Морський арбітраж», яка зібрала провідних фахівців транспортної галузі.
...

Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері