Інна Ємельянова – доповідач на Форумі з вирішення спорів в країнах Східної Європи 2019

20/09/2019

Інна Ємельянова – доповідач на Форумі з вирішення спорів в країнах Східної Європи 2019

20 вересня 2019 року Заступник Голови ІСАС Інна Ємельянова взяла участь у 3-и денному Форумі з вирішення спорів в країнах Східної Європи (the Eastern European Dispute Resolution Forum – the EEDRF) в Мінську. В рамках другої секції «За лаштунками процесу» пані Ємельянова приділила увагу темі «Організаційні наради: роль складу арбітражу і сторін».

На думку пані Ємельянової, ефективність, швидкість розгляду та мінімізація часових і фінансових витрат – найголовніші очікування сторін від арбітражу. Підсумовуючи основні причини необґрунтованих затримок на шляху отримання рішення, пані Ємельянова виокремила наступні: затримки в призначенні складу арбітражу; подання  надмірної кількості документів сторонами; несвоєчасне прийняття арбітрами рішень щодо критично важливих питань; терпимість до порушення і подовження строків.

Ключем до вирішення питання необґрунтованих затримок пані Ємельянова вбачає комплекс дій, спрямованих на формування належного плану арбітражного розгляду та на ефективне управління справою з боку складу арбітражу.

Особливу увагу в доповіді спікера також було присвячено роз’ясненню основних завдань організаційної наради, до яких увійшли:

  • виявлення потреб сторін і їх очікування від процедури арбітражного розгляду;
  • з’ясування питань щодо суті та правових підстав позовних вимог;
  • розподіл фактів на ті, які підтверджуються і не оскаржуються сторонами, і ті, що оскаржуються і підлягають доказуванню;
  • визначення доказів, які арбітраж вважає необхідними для обґрунтування позицій сторін;
  • встановлення процесуального графіка подачі доказів і проведення слухання справи;
  • вирішення, в разі необхідності, питання про прийняття процесуальних заходів;
  • з’ясування ставлення сторін до врегулювання спору шляхом переговорів або медіації;
  • розгляд питання про можливе спрощену (прискорену) процедуру розгляду спору.

ICAC залишається однією з найдосвідченіших і найзатребуваніших арбітражних інституцій Східної Європи, розглядаючи в середньому більше 300 справ на рік. Всього за перше півріччя 2019 року ICAC прийняв до розгляду 134 справи, а також розглянув 129 справ, з яких у 70% випадків рішення було винесене у строк до 3 місяців.

ICAC реалізовує свою місію, яка полягає у додержанні світових стандартів вирішення спорів, через забезпечення високого рівня ефективності арбітражних проваджень, швидкості, гнучкості, передбачуваної вартості.

 



Додати в календар 20190920 20190920 Europe/Kiev Інна Ємельянова – доповідач на Форумі з вирішення спорів в країнах Східної Європи 2019

20 вересня 2019 року Заступник Голови ІСАС Інна Ємельянова взяла участь у 3-и денному Форумі з вирішення спорів в країнах Східної Європи (the Eastern ...

Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері