МКАС при ТПП України включено до переліку неурядових організацій, які запрошуються в якості спостерігачів на сесії, що проводяться Комісією ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ)

29/06/2015

МКАС при ТПП України включено до переліку неурядових організацій, які запрошуються в якості спостерігачів на сесії, що проводяться Комісією ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ)

МКАС при ТПП України включено до переліку неурядових організацій, які запрошуються в якості спостерігачів на сесії, що проводяться Комісією ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ).

МКАС при ТПП України отримав запрошення взяти участь у якості спостерігача в роботі сорок восьмої сесії Комісії, яка відбудеться з 29 червня по 16 липня 2015 р у Відні.

Згідно з практикою ЮНСІТРАЛ, запрошені міжнародні недержавні організації можуть відвідувати сесії Комісії в якості спостерігачів і, в інтересах сприяння обговоренню на сесії, висловлювати думки своїх організацій з питань, щодо яких відповідна організація наділена компетенцією або має міжнародний досвід.

На сорок восьмій сесії Комісії планується розглянути ряд питань у галузі арбітражу, зокрема:

  1. Розгляд та попереднє затвердження переглянутих Коментарів ЮНСІТРАЛ з організації арбітражного розгляду (1996 року).
    На сорок шостій і сорок сьомій сесіях Комісії були розглянуті питання, пов’язані з необхідністю оновлення зазначених Коментарів, в результаті чого до Секретаріату було направлено прохання підготувати проект переглянутих Коментарів. У зв’язку з цим, на сорок восьмій сесії Комісії будуть представлені доповіді про виконану роботу і записка Секретаріату з проектом переглянутих Коментарів. Комісія очікує отримати від держав і організацій зауваження щодо проекту переглянутих Коментарів.
  2. Обговорення можливої майбутньої роботи в галузі арбітражу та узгоджувальної процедури, що стосується, насамперед, питань паралельних проваджень, а також інших питань.
    Відносно питань про паралельні провадження, Комісія зазначила, що на її сорок сьомій сесії було розглянуто питання про доцільність доручення Робочій групі II роботи в галузі паралельних проваджень в контексті арбітражних розглядів на основі інвестиційних міжнародних договорів. Комісія запропонувала Секретаріату зосередити роботу на арбітражних розглядах між інвесторами та державами на основі міжнародних договорів, так щоб це питання не випадало зі сфери уваги в контексті міжнародного комерційного арбітражу. У зв’язку з цим на сорок восьмій сесії буде представлена записка Секретаріату з аналізом практичних питань, різних варіантів їх вирішення та можливої форми документа, який можна було б підготувати по даній темі.
  3. Розгляд питань, пов’язаних зі створенням і функціонуванням сховища інформації про прозорість з метою реалізації положень Правил ЮНСІТРАЛ про прозорість в контексті арбітражних розглядів між інвесторами та державами на основі міжнародних договорів.
  4. Буде презентована усна доповідь про двадцять другий навчальний міжнародний торговий розгляд пам’яті Віллема К. Віса, дванадцятий навчальний міжнародний торговий арбітражний розгляд Віллема К. Віса (Східне відділення) і сьомий навчальний міжнародний торговий арбітражний розгляд в Мадриді.

Також на сесії будуть розглянуті питання, що стосуються міжнародної торгівлі, зокрема:

  • врегулювання спорів в режимі он-лайн;
  • принципів, що стосуються вибору права в міжнародних комерційних договорах;
  • пошуку шляхів і засобів забезпечення однакового тлумачення і застосування правових текстів ЮНСІТРАЛ;
  • тенденцій в галузі застосування Конвенції ООН про договори міжнародної купівлі-продажу товарів (Відень, 1980 р.), присвячених її 35 річниці.


Додати в календар 20150629 20150629 Europe/Kiev МКАС при ТПП України включено до переліку неурядових організацій, які запрошуються в якості спостерігачів на сесії, що проводяться Комісією ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ)

МКАС при ТПП України включено до переліку неурядових організацій, які запрошуються в якості спостерігачів на сесії, що проводяться Комісією ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ).

Поділитися
Всі Новини

Міжнародний комерційний арбітражний суд
при Торгово-промисловій палаті України

Вулиця Велика Житомирська 33
Київ 01601, Україна
+380 44 586-51-87
+380 67 239-56-77
+380 50 352-36-96
[email protected]

Відскануйте QR-код для завантаження сторінки у Вашому браузері